Behandelingen

Intake

Tijdens een eerste consult wordt de huidige gezondheid in kaart gebracht door middel van een algemene gezondheidsvragenlijst. Daarnaast wordt de mond situatie in kaart gebracht. Hiervoor kunnen röntgenfoto’s nodig  zijn of zelfs een grote overzichtsfoto (OPT). Hiermee kan de tandarts een behandelplan opstellen mocht daar behoefte voor zijn.

Als er recent bij de vorige tandarts foto’s zijn gemaakt, dan stellen wij het op prijs als u deze opvraagt bij u vorige tandarts en naar ons toe laat mailen. Evenals de behandelkaart. U kunt gebruik maken van het contactformulier of mailen naar info@detandartspraktijkdoetinchem.nl 

Controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Daarnaast kan het voorkomen dat de tandarts een röntgenfoto maakt om uw gebit beter te kunnen bestuderen, dat tandsteen wordt verwijderd en uw tanden gepolijst worden. Mocht tijdens het consult gaatjes en/of andere afwijkingen worden ontdekt, dan zal de tandarts een nieuwe afspraak laten inplannen om dit te herstellen. Eventueel kan hij u doorverwijzen naar een collega tandarts of specialist.

Effect van de preventieve controle

Met een periodiek uitgevoerde preventieve controle stelt de tandarts ziekteprocessen, afwijkingen of ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel vast. Tijdens de controle bepaalt de tandarts of er noodzaak is om tot behandeling over te gaan, het verloop van de aandoening in de gaten te houden (monitoren) of eventueel te verwijzen naar een collega tandarts met specifieke vaardigheden, orthodontist of kaakchirurg of mondhygiënist. Ook adviseert de tandarts, mondhygiënist of preventie-assistente u op het gebied van preventie. Door regelmatige controles voorkomt u onnodige schade.

Behandelingen

We hebben een uitgebreid scala aan behandelingen:

  • Algemene tandheelkunde
  • Witte vullingen
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Parodontologie
  • Kronen en bruggen
  • Protheses
  • Implantologie.